Výprava Kokořínsko 19.4.-21.4.2024

V pátek 19, kolem 4 hodin odpoledne, jsme se sešli na autobusovém nádraží v Novém Boru, odkud jsme autobusem jeli do Kokořínska. Po tom co jsme dorazili, jsme šli, doprovázejíc lehkým deštěm do první lokace, jmenovalo se to tam Starý zámek (nebo něco v tom smyslu, tak daleko má paměť bohužel nesahá), tam jsme si postavili přístřechy, někdo stany a někdo zase nestavěl a spal v malé jeskyňce. Pak jsme šli nasbírat dřevo, moc suchého nezbylo ale jako šikovní skauti jsme něco samozřejmě našli. Pomocí něj jsme si rozdělali skromný oheň, který vystačil víc než dost na (nejen) opékání buřtů. Pak Lukáš (vedoucí) vytáhl odněkud nějaký tavitelný kov, a tam začalo vylévání věcí do pískovcových formiček. Potom už jsme se pomalu od ohně rozcházeli, kdo byl unavený, šel spát a někteří zůstali..
Sobota 20. začala velice hezkým klidným ránem, ikdyž někteří museli vylévat vodu z přístřechů. Dobalili jsme si a dostali jsme mapy okolí a ukázali si dnešní cílovou destinaci, hrad Houska. Pro všechny to bylo určitě velké překvapení, a jsem si na 90% jistý, že pro všechny to bylo překvapení milé. Tak jsme vyrazili. Cesta byla dlouhá ale plná zajímavých míst, malých vesnic, někdy i blátěných lesních cest a sem tam i nějaká louka. Teplo zrovna nebylo ale motivace Housky na konci nás všechny hnala dopředu. Motivací samozřejmě bylo i to, že si konečně můžeme zase povídat s našimi vrstevníky i nevrstevníky a tak to i trošku chtělo užít si každou minutu. Vypisovat všechna ta hezká místa, která jsme navštívili, by bylo těžké a opět mi paměť trošku vynechává ale pár si pamatuju. Například trampský kemp kde nějací lidé dávali čest svému kamarádovi, samoobslužný doslova pekelný stánek, jeskyně i vyhlídky na malé kokořínské vesničky, no prostě bylo hezky. Po krásné štrece jsme dorazili na Housku, tam jsme vyfasovali pytle a začali jsme kolem Housky uklízet, spánek byl pak mnoohem víc zasloužený. Po dosbírání odpadků jsme šli na prohlídku, která byla velice zajímavá, prošli jsme si i samotné Peklo. Škoda že čerti měli zrovna volno.. Pak nám byl svěřen celý hrad, což byl (minimálně pro mě) velký šok, v dobrém slova smyslu. Program byl i na hradě velice nabytý, ať už schovka, minutové úkoly po týmech nebo prostě trávení času společně, no prostě paráda. Po všech těch servítkách a srandách jsme šli ještě do kaple zazpívat si skautskou večerku a šli jsme spát..
V neděli jsme vstali do dalšího krásného dne a rovnou jsme ji začali úklidem hradu, aby to tam po našem řádění nějak vypadalo. Předali jsme klíče kastelánovi (což byl mimochodem hrozně milý pán:]) a pokračovali jsme v túře. V túře tentokrát už domů. Cestou do Oken jsme se samozřejmě nenudili, krátké hry hezky vyplňovaly cestu a zpříjemňovaly ji. Samozřejmě i věci ve smyslu lezení na balíky se konalo. Pak jsme dorazili do Oken, kde jsme si dali nanuka a šli na nádraží. Tam jsme hráli revoluci a pak vzhůru domů..! Cesta proběhla jak jinak než v pořádku, ikdyž dost z nás bylo už znaveno. I přes únavu věřím, že jsem nebyl zdaleka jediný, kdo si výpravu užil a jel domů s krásnými zážitky…
(Kdyby mi tam něco chybělo, tak se omlouvám, má paměť je trošku mimo)
Zapsal: Lukáš:]

Fotoalbum: https://photos.app.goo.gl/p1dP4JPVYo2MUnQF8


Uveřejněno

v

od

Značky:

Komentáře

Napsat komentář