Janov nad Nisou 22. – 23.11.2019

Výprava k ďáblovu dílu

V pátek se cca kolem 15:45 odjíždělo z Nového Boru NAD do České Lípy kde následoval „rychlý“ přestup do rychlíku do Liberce.
Sedli jsme si do posledního wagonu Bdtn 757 a rozjeli se. Někteří objevili tzv. představek a založili velkou drbárnu kde se drbalo až do Liberce(mnohdy se zde prováděly zápasy). Za hodinu se dojelo do Liberce kde se přestupovalo na vlak do Pasek a dál.
V Liberci k nám dokonce přistoupil i Hejkal s Kubasem. Ačkoli jel jen jeden „spajdr“ tak jsme se i s ostatními vešli. Po necelé půl hodině jsme vytopili v Jabloneckých Pasekách a vydali se vstříc tmavému lesu…
6 km jsme ušli nakonec docela v pohodě, ačkoliv s krosou na zádech to nebylo moc lehké protože byly chvíle kdyby to vzdal a vždy jsem zjistil že můj výběr byl lepší.Ale když jsme došli do chalupy tak bylo zajímavé že už byli všichni naprosto odpočatí.
Ubytovali jsme se a byla večeře (co asi taky, že?).
Po vecčeři volno a poténpromítání filmu jednou skautem navždy skautem ( dokumentární film od Olgy Malířové Špátové více zde https://krizovatka.skaut.cz/clanky-na-webu/4752-jednou-skautem-navzdy-skautem-promitej-i-ty ), po promítání kdo chtěl tak mohl debatovat a pak spát.
Povídání to bylo něco hodně blbýho holky tam asi do 01:30 mluví a pak je to na půdu opravdu hodně slyšet, nedalo se spát tak jsme si taky povídali(jěstě k nám chodili že nemůžou usnout). No, potom jsme fakt usnuli.
Něco mě v sedm probudilo, ale budíček to nebyl byly to zase holky. začal jsem psát kroniku (poznámky) , a pak nás napadlo provokovat holky, to znamenalo různé papírky po dveřmi na dveře atd.
V 7:30 byl budíček o patnáct minut později rozcvička. A pak klasicky snídaně. Potom proslov Fidly o vstávání a chození na záchod ,protože když čtyři dupou ostatní se probudí.
Udělali jsme si svačinu připravili jsme si batohy a vyšli na výpravu na výpravu do Jizerek. Našim ( neplánovaným ) cílem byly vodopády Jedlové. Nejdříve jsme došli na rozcestí „Pod Slovankou“, o pár metrů dál byla odbočka do lesa s křížovou cestou, když jsme vyšli až nahoru a prohlédli si okolí z rozheldny a sešli z ní tak jsme si zahráli hru jménem 111 od Fidly a pak jsme zkoušeli utvořit a vyfotit živé logo Střelky. O kousek dál jsem měl možnost říci zda bych doporučil Královku nebo Vodpopády, vodopády vyhráli a…
…potom jsme šli předalekou cestu do… NE šli jsme přes Karlov až jsme došli na rozcestí s loukou kde jsme hráli cukr káva. Další cesta vedla na louku kde jsme si zahráli hru od Myšky „Chechtálek“, a pokračovali na louku nad Josefovým Dolem kde se Verča odpojila a šla s fandou do chalupy.
Ostatní pokračovali přes Josefův Důl k místu kde jsme obědvali. Za nedlouho poté co jsme obědvali tak jsme spatřili vodopády které si hlavně Fidla moc pochvaloval, došli jsme až na betonou cestu kde jsme počkali na zbytek skupiny a šli dál do Josefova Dolu ale ještě před ním jsme dlouho čekali na zbytek. Nakonec jeli vlakem protože vše ještě podpořilo to že si nejmenovaný člověk sedl do vody. No my už jsme došli přes různé zkratky do chalupy.
Po večeři a odpočinutí následovala hra kterou jsme hráli cca 2 hodiny.
Každý jsme se vžil do role občana který připravuje demonstraci a svrhuje komunismus…
Ráno jsme se probudili a tak nějak mezi pokojemi pošťuchovali atd. Trvalo to celé asi půl hodiny a pak byla snídaně a balení.
A cesta na vlak která vedla po silnici do Jindřichova přes místo kde jsme hráli boj o vlajku až do Jabloneckých Pasek kde jsme už jen vyhlíželi Pavouka.

Jakub Černý


Uveřejněno

v

od

Značky:

Komentáře

Napsat komentář