Vzpomínka na tábor 2018

Podzim již klepe na dveře, a proto je nejvyšší čas zavzpomínat na začátek léta, kdy novoborští skauti vyrazili na svůj, již tradiční, tábor.
Tento rok jsme se vydali na námi velmi oblíbenou louku, a to do Dolní Chřibské. Tábor probíhal v prvních třech týdnech prázdnin, kdy se na něm postupně prostřídaly všechny naše oddíly. Stavbu tábora a jeho vylepšování během prvního týdne zvládli na jedničku skauti z oddílu Core, kteří mimo veškeré stavební práce (jako stavba indiánských stanů tee-pee, kopání latrín a dalších) ještě zvládli cestovat v čase do pravěku, kde bojovali o přežití s prehistorickými zvířaty a krutou dobou ledovou. Po uplynulém týdnu se k nim připojili skauti ze Střelky. Tito ostřílení pardálové vyrazili do Mokrého průtahu, tam museli přijít na kloub několika podivnostem, hlavně na to, kdo unesl hostinského dceru. Nejvíce překvapili při nočních hlídkách, protože se báli místní legendy – Továrníka. Nedaleko naší táborové louky totiž v minulosti stála Hübelova továrna, kterou dle vyprávění stále obývá jeden z jejích tehdejších pracovníků. Někteří tvrdí, že ho viděli procházet se po okolí, oděného do teplého kabátu s plynovou maskou a holí. S jistotou můžeme říct, že jediný, kdo ho určitě neviděl, jsou naši nejmladší členové z oddílu Naděje, kteří měli plné ruce práce s dobýváním Severního pólu. Za severní kruh se vydali po stopách předchozí expedice, která po sobě zanechala cestovní deník.
Během tábora jsme svou návštěvou zpříjemnili den všem obyvatelům nedalekého domova pro seniory, kde jsme jim předvedli co to znamená být skaut a zazpívali jim naše táborové písně. Celý tábor trval tři týdny a všechny oddíly se shodli na jednom – za rok znovu!

Pro pohled na tábor očima oddílu Core doporučujeme tyto fotky https://photos.app.goo.gl/uzbccn4VvebkjAbr7 !!!

Večerní letecký pohled na tábor.

Matěj Ježek


Uveřejněno

v

od

Komentáře

Napsat komentář